Szocska Ágnes

Név: Szocska Ágnes
Cím:  
Telefon:

Email:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weboldal:  

1966-ban születtem Miskolcon.

1989-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után költöztem Székesfehérvárra, majd innen a város szomszédságában lévő Úrhidára.

Nagy örömömre 2011-ben kipróbálhattam  az ólmozott üveg készítésének technikáját. Hobbi szinten már évekkel azelőtt festettem üveget. Úgy gondoltam, jó lenne ezt a két dolgot ötvözni, és ezt a hagyományos technikát iskolai keretek között elsajátítani, és államilag is elismert szakképesítést szerezni. A Szimultán Művészeti Iskolában erre lehetőségem is nyílt.

2012-ben üvegfestő, ólmozott üveg készítő részszakképesítést szereztem.
Megismerkedtem az üveg alakításának különféle módszereivel, mind a hideg üveg, mind pedig a meleg üveg készítési eljárásokkal is. Az előző tudásomat kibővítve, magasabb szintre emelve 2014-ben üvegművesi szakképesítést kaptam.


Tanáraim nemzetközileg is elismert üvegművészek: László Kyra, James Carcass, Pattantyús Gergely, Sipos Balázs, Wölfinger Barnabás.

2014 nyarán, egy nyári tábor keretén belül találkoztam a vászonszövéssel, majd egy évre rá a gyapjúszövéssel is. Szövéssel kapcsolatos ismereteimet azóta is bővítem mesterem Dr Gulyás Antalné útmutatásait követve.

Az előzőekkel párhuzamosan a tűzzománc készítésébe is bepillantást kaphattam.  Zománcműves szakképesítésemet  2015 nyarán szereztem meg.

2015 végén zsűriztettem mindhárom kategóriában a munkáimat először, és szándékomban áll folyamatosan megmérettetni alkotásaimat a szakmai zsűri előtt a jövőben is.

2016 -tol  vagyok tagja a Fehérvári Kézművesek Egyesületének.Kiállítások, amin megmutathattam munkáimat:

2015 Közép-dunántúli Adventi Nép- és Iparművészeti Kiállítás