LakatosneMarta

Név: Lakatosné Fenes Márta     †
Cím:  
Telefon:  

Email:

 
Weboldal:  

A vertcsipke fortélyának tanulására először csak több mint 15 évvel ezelőtt adódott lehetőségem a székesfehérvári „Csipkebokor” szakkőrben Karmanovszkyné Irénke jóvoltából. 
Így 2000 év őszén, első – általam készített - henger alakú párnámmal és húsz pár verőkével kezdtem el ezt a szép mesterséget elsajátítani alap, majd haladó fokon.
A mai napig járok továbbképzésekre, ahol az új technikák elsajátításán túl szakmai előadások meghallgatására és tartalmas kikapcsolódásra is van lehetőségem.
A vertcsipke technikán túl a varrott csipke technikába is belekóstoltam, de úgy érzem, hogy az én világom a szoknyás verőkék állandó nyugalmat sugárzó koccanása, miközben a futó és dolgozó párokkal kialakítok egy-egy számomra különleges mintát.
A csipke tervezése, a technikák sokféleségének elsajátítása és minél tökéletesebb kivitelezése egyfajta kihívás nekem. Igyekszem funkcionálisan napi felhasználásra alkalmas csipkéket is készíteni, ami még izgalmasabbá teszi a vele való foglalatosságot.  
Az évek során, a vertcsipkén keresztül más népművészeti ágakkal is megismerkedhettem, ami arra ad lehetőséget, hogy munkáimat ma már vegyes technikával is készíthetem.

Zsűriztetésre évente adok be különböző témájú és technikájú csipkéket.

Hogy miért foglalkozom kevés szabadidőmben csipkeveréssel a mai napig? Sorolhatnám oldalakon keresztül, még több érvet is felsorakoztathatnék, de ….. talán …